2021-11-23 13:39Pressmeddelande

Det perfekta andetaget – boken som fått världen att tappa andan

Den populärvetenskapliga reportageboken som toppat både The New York Times och Der Spiegels bästsäljarlistor – äntligen på svenska! 
Det finns faktiskt inget mer avgörande för vår hälsa än de 25 000 andetag vi hinner med på ett dygn. Trots det har människosläktet förlorat sin förmåga att andas så som vi är skapta för att andas, med digra hälsokonsekvenser som följd.

Den kroniskt rinnsnuvige journalisten James Nestor ger sig ut på en resa runt jorden för att söka svaret på vad som gick snett med vår andningsförmåga. Svaren finns emellertid inte i de pulmonologiska labben, utan i leriga gravkammare, hemliga sovjetiska anläggningar, amerikanska skolkörer och på São Paulos smoggiga gator.

I sin jakt möter James Nestor ”pulmonauter” från världens alla hörn – däribland andningsexperten Anders Olsson från Sverige – för att testa teknikerna vetenskapligt.

Bara små justeringar av in- och utandningen kan uppenbarligen kickstarta vår fysiska prestationsförmåga, föryngra våra inre organ, minska förekomsten av snarkande, allergier, astma och autoimmuna sjukdomar. Inget av det här borde vara möjligt, ändå är det precis just det.
Den globala bästsäljaren Det perfekta andetaget ställer verkligen allt vi trodde oss veta om andning på ända. 

Om författaren

James Nestor är amerikansk författare och journalist som arbetat för The New York TimesThe Atlantic och BBC. Nestor har ägnat stora delar av sitt liv åt att utforska människans förhållande till andning, bland annat genom att följa fridykare i boken Deep från 2014 och nu i den internationella bästsäljaren Det perfekta andetaget

Sagt om Det perfekta andetaget 

”Vem hade trott att något så självklart som vår andning kan vara så revolutionerande för vår hälsa, vare sig vi talar om snarkning, allergier eller immunförsvar? Det här är en fascinerande bok, fylld av insikter som får dig att tappa andan.” 
RANGAN CHATTERJEE, brittisk läkare, författare och tv-profil 

”Vår andning är en vacker, helande och mystisk gåva, precis som den här boken. Jag känner redan att den kommer att förändra mitt liv.” 
ELIZABETH GILBERT, amerikansk författare av Lyckan, kärleken och meningen med livet 

”Jag kan varmt rekommendera den här boken.” 
WIM HOF, nederländsk äventyrare och hälso- profil, aktuell med boken Wim Hof-metoden 

”Den här boken är fantastisk. De flesta har ingen aning om hur välgörande andnings­övningar kan vara. De senaste veckorna har jag använt mig av metoderna i boken och jag kan lova dig att de gör skillnad.” 
JOE ROGAN, amerikansk komiker och grundare av podden The Joe Rogan Experience 

______________________________________________________

Det perfekta andetaget: Den nya vetenskapen om en förlorad konst
Utkommer 2022-01-04
Recensionsdag 2022-01-18

 


Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser. Man kan beskriva oss som ett bokförlag och en agentur — hos oss finns Nobelpristagare, hyllade forskare, föreläsare, tänkare och författare som vill göra skillnad. Volante driver också Gamla stans bokhandel på Stora Nygatan 7 i Stockholm.


Kontaktpersoner

Matilda Berg
PR-, sälj- och marknadsansvarig
Matilda Berg
Janna Gränesjö
PR- och talaransvarig
Janna Gränesjö