2019-12-09 12:52Pressmeddelande

Den utrotningshotade superkraften

Nu kommer koncentrationsmanualen Deep Work på svenskaNu kommer koncentrationsmanualen Deep Work på svenska

Att djupjobba är förmågan att fokusera utan distraktion på kognitivt utmanande uppgifter. Bemästrar du den kommer du att få mer gjort på kortare tid och inte minst uppleva flow, intellektuell tillfredsställelse och ökad kontroll över den splittrade vardagen, samt få en fördel jämfört med nästan alla andra på arbetsmarknaden nu och i framtiden. I januari kommer Cal Newports bok Deep work ut på svenska, en bok som på ett konkret sätt lär ut djupjobb och digital minimalism.

Deep Work kom på engelska för flera år sen, först nu ger Volante ut den – normalt en ordning man som förlag undviker.
"På förlaget kunde vi inte sluta prata om boken. Argumenten är inte bara övertygande utan framförallt inspirerande och jag tror faktiskt boken behövs ännu bättre idag än när den kom. Där andra pekar på problemen med sociala medier och störande kontorsmiljöer så kommer Newport med en lösning som kanske inte går anamma till 100 procent, men i alla fall till 20 procent. Och de procenten gör enorm skillnad" säger förläggande redaktör Klas Ekman.

Cal Newport, som är lektor i datavetenskap på Georgetown University, lär läsaren att återfå den utrotningshotade koncentrationsförmågan, och visar hur man ska göra för att bevara den. Med hjälp av intervjuer och fallstudier ger Deep Work konkreta, användbara tips, samtidigt som den bidrar med en svidande kulturkritik och en nykter bild på vår samtid.

Läs hela samtalet med bokens förläggare och förlagschefen här.

_____________________

Utkommer i januari 2020
ISBN 978-91-89043-16-9


Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser.


Kontaktpersoner

Matilda Berg
PR-, sälj- och marknadsansvarig
Matilda Berg