2021-11-18 10:45Pressmeddelande

Därför ska du utveckla en yogahjärna: ”Välmående är en färdighet.”

I den här boken lanserar psykologen och forskaren Christina Andersson ihop med yogaläraren Sara Granström Powiecki begreppet ”yogahjärna”. Något de beskriver som ett tillstånd som innebär välmående, lycka och förmågan till compassion. Författarna poängterar att verkligt välmående är en färdighet som vi behöver träna upp. Därför presenterar de också ett program för att utveckla och stärka yogahjärnan.

Yogahjärnan lyfter fram betydelsen av kroppens trygghetssystem, som ger oss lugn, närvaro och känsla av kontakt med oss själva och andra. Boken kombinerar klassisk yogapraktik med den senaste psykologiska forskningen och fokuserar på självöverskridande känslor som tacksamhet, förundran och compassion. Känslor som kan visa sig vara både nyckeln till att lösa en hel del av den psykiska ohälsa vi ser i dagens samhälle och en väg till återhämtning och lycka.

Sara Granström Powiecki:
– Det känns viktigt av att kunna aktualisera yoga som ämne på ett nytt sätt genom att visa på det starka sambandet med den moderna psykologins syn på lycka och compassion.

Bokens teoretiska grund kompletteras med de bästa övningarna i illustrerade program som hjälper dig att nå ett mer harmoniskt liv – ett liv som författarna är noga med att påpeka innefattar att ta hand om dig själv också för andras skull.

Christina Andersson:
– Styrkan i kombinationen av yogaövningar ihop med compassion ger en välbefinnandeeffekt som känns viktig och värdefull att sprida.

Sara Granström Powiecki är sedan 2000 yogalärare. Hon är en av grundarna av Yogayamas populära utbildningsverksamhet för yogalärare och sedan 2012 innehållsansvarig för denna del på Yogayama. Hon har bland annat i tio års tid undervisat som Senior Teacher på en av Asiens mest välrenommerade yogaskolor: thailändska Samahita Retreat på Koh Samui. Sara Granström Powiecki är också näringsterapeut och ayurvedisk hälsorådgivare med en bakgrund som klassisk musiker med examen från Musikhögskolan i Malmö.

Christina Andersson är legitimerad psykolog utbildad vid Uppsala Universitet, doktorand vid Institutionen för klinisk neurovetenskap på Karolinska Institutet och ansluten till Handelshögskolan Stockholm, Institutionen för Art, Business and Culture. Christina Andersson var med och grundade Centrum för social hållbarhet vid Karolinska Institutet och driver plattformen Compassion Lifestyle. Hon är expert på stresshantering och föreläser och utbildar inom hälsa och välmående. Christina har tidigare skrivit Compassioneffekten (2016) samt varit medförfattare till Compassionfokuserad terapi (2013).

_____________________________________________________

Yogahjärnan
Utgivning 2022-01-10
Recensionsdag 2022-01-24


Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser. Man kan beskriva oss som ett bokförlag och en agentur — hos oss finns Nobelpristagare, hyllade forskare, föreläsare, tänkare och författare som vill göra skillnad. Volante driver också Gamla stans bokhandel på Stora Nygatan 7 i Stockholm.


Kontaktpersoner

Matilda Berg
PR-, sälj- och marknadsansvarig
Matilda Berg
Janna Gränesjö
PR- och talaransvarig
Janna Gränesjö