2020-05-18 08:01Pressmeddelande

Bredd rustar oss för det oförutsägbara

Det här är NY Times-bästsäljaren som presenterar en banbrytande förklaringsmodell för alla som bryr sig om sin egen och andras utveckling. Många har stämt in i kören om "årets bästa bok" och "ny favoritbok", även sådana som själv ifrågasätts i boken.

"Bredd utgör ett strålande exempel på en bok vars underhållande sakprosa stärks av slutsatser som formar en ny världsbild för en själv", säger Tobias Nielsén, förlagschef på Volante, och tillägger:
"Vi har ju tidigare givit ut både Peak av K Anders Ericsson och Outliers av Malcolm Gladwell – båda två böcker som man betraktar i ett nytt ljus efter den här läsningen. Gladwell har själv erkänt att Epstein med Bredd visar att han hade fel i vissa slutsatser."

David Epstein, undersökande reporter (med dubbel examen i miljövetenskap och journalistik), tog en närmare titt på världens ledande idrottsprofiler, konstnärer, artister, uppfinnare och forskare. Hans upptäckt? Att generalisten – inte specialisterna – har de allra bästa förutsättningarna inom alla samhällets områden, särskilt de som är komplexa och oförutsägbara. Generalister finner ofta sin väg i livet senare och provar många olika intressen utan att fastna i fullt fokus på ett enda. De är mer kreativa, flexibla och förmår se kopplingar och sammanhang som specialisten sällan gör.

Provocerande och övertygande argumenterar Bredd: Därför lyckas generalister i en specialiserad värld (Range i original) för att vi borde kultivera och upphöja ineffektiviteten. Att bli underkänd på ett prov är ett sätt att lära sig. De som prövar och ger upp tillräckligt många gånger uppnår ofta de riktigt framgångsrika karriärerna. De mest framgångsrika innovatörerna är alltid multi-disciplinära genier snarare än ensidigt briljanta. När datorer och AI tar över allt mer av det riktigt avancerade tänkandet är det människor som förmår tänka brett som kommer att lyckas bäst.

Boken känns mer aktuell än någonsin i denna tid som så påtagligt präglas av omställning och krav på anpassning och flexibilitet. För även om att tänka rätt är stort, är att tänka brett större.

Sagt om Bredd:

"kommer att bli höstens mest citerade bok" – Jan Gradvall i DI

”Årets viktigaste business- och föräldraskapsbok.” – Forbes

”… oumbärlig läsning för chefer, föräldrar, tränare och alla andra som vill förbättra sina prestationer.” – Daniel H. Pink

"Karantänlästips: 'Range' av David Epstein." – Johan Anderberg, Affärsvärlden 

”Massor av tungt talande fakta om prestationer, framgång och utbildning.” – Susan Cain, författare till Tyst: de introvertas betydelse i ett samhälle där alla hörs och syns

”Som David Epstein visar gör bredden oss förberedda för det obarmhärtigt oförutsägbara … en väl underbyggt och ledigt skriven argumentation för generalism och långsamhet.” – Wall Street Journal

___________________________

David EpsteinBredd – Därför lyckas generalister i en specialiserad värld
Utkommer 18 augusti 2020
ISBN 9789189043527


Ämnen: Ny bok

Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser. Man kan beskriva oss som ett bokförlag och en agentur — hos oss finns Nobelpristagare, hyllade forskare, föreläsare, tänkare och författare som vill göra skillnad. Volante driver också Gamla stans bokhandel på Stora Nygatan 7 i Stockholm.


Kontaktpersoner

Matilda Berg
PR-, sälj- och marknadsansvarig
Matilda Berg