2024-06-12 05:15Pressmeddelande

Bli produktiv med MINDRE disciplin och MER glädje!

Ali Abdaal, författare till Må bra-produktivitet.Ali Abdaals hyllade debut Feel Good Productivity kommer hösten 2024 ut på svenska med titeln Må bra-produktivitet.

Nyckeln till verklig produktivitet handlar inte bara om ständig kamp – det handlar faktiskt framförallt om att må bra. Det är slutsatsen i den hyllade debutboken av YouTube-fenomenet Ali Abdaal, Må bra-produktivitet, som Volante ger ut i september.

En ögonöppnare … Ali Abdaals viktiga bok vänder upp och ner på det vår inrotade syn på produktivitet.
- CAL NEWPORT, författare till Deep Work

Boken vi alla har väntat på.
- JULIE SMITH, författare till Varför har ingen berättat det här för mig?

Som nyutexaminerad läkare upptäckte Ali Abdaal att receptet som fungerat hela hans liv – att helt enkelt jobba hårdare för att uppnå sina mål – inte längre hjälpte när han stod inför allt större och mer krävande arbetsbördor. För att inte helt gå sönder behövde han hitta ett nytt förhållningssätt. När han läste in sig på produktivitetsforskningen visade det sig att lösningen var både roligare och enklare än han hade trott.

Enkelt uttryckt: Framgång leder inte till välmående. Välmående leder till framgång.
Eller med andra ord: för att få saker gjorda är det viktigaste att man ser till att ha kul.

Må bra-produktivitet hjälper sina läsare att förhålla sig till arbetet – och livet – med en känsla av lekfull äventyrlighet och nyfikenhet.

Kärnan i Ali Abdaals metod är att få koll på:

  • De tre energigivarna som ligger till grund för produktiviteten
  • De tre hinder som stjäl energi
  • De tre uthållighetsfaktorerna som skyddar oss från utbrändhet och hjälper oss att uppnå balans.

Må bra-produktivitet innehåller inspirerande anekdoter från idrottsvärlden, nöjesbranschen och inte minst vetenskapsvärlden. Genom att uppmana läsaren att utföra konkreta experiment visar Ali Abdaal hur små, enkla och lätt genomförbara förändringar kan sätta igång en större förändring – som får läsaren att snart uppnå mer samtidigt som man mår bättre.

Mycket av det Ali Abdaal lär ut kan ge stor effekt. Det vet jag av egen erfarenhet.
- DAVID LARSSON HEIDENBLAD, författare till Ta din tid – gör mindre men bättre.

Alis fantastiska sätt att ta sig an produktivitet förändrar ditt liv. Måste-läsning om man vill uppleva den verkliga kraften i produktivitet på ett helt nytt sätt.
- WILLIAM MACASKILL, författare till Vad framtiden förtjänar

_________________________________

Ali Abdaal, född 1994, är den före detta läkaren som idag är youtuber, poddare, entreprenör och författare. Han har över fem miljoner följare.

Må bra-produktivitet av Ali Abdaal utkommer 2 september. Recensionsdag 14 september.


Ämnen: Ny bok

Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser. Man kan beskriva oss som ett bokförlag och en agentur — hos oss finns Nobelpristagare, hyllade forskare, föreläsare, tänkare och författare som vill göra skillnad. Volante driver också Gamla stans bokhandel och kulturscenen/idéstudion Stora Nygatan 7 i Gamla stan i Stockholm.


Kontaktpersoner

Matilda Berg
PR-, sälj- och marknadsansvarig
Matilda Berg
Tobias Nielsén
Förlagschef
Tobias Nielsén
Janna Gränesjö
PR- och talaransvarig
Janna Gränesjö