2019-11-25 06:22Pressmeddelande

Bakom kulisserna på barnakuten

Jonas F Ludvigsson, aktuell med boken Barnläkarens guideJonas F Ludvigsson, aktuell med boken Barnläkarens guide

Professor Jonas F Ludvigsson är en av Sveriges mest erfarna barnläkare och forskare, som också regelbundet svarar på frågor i Malou efter 10 på TV4. Han listades 2019 som en av Sveriges 20 mest produktiva och citerade forskare inom medicin & life science i tidningen Fokus stora genomgång. I den nya barnläkarboken Barnläkarens guide – farligt och ofarligt från nyfödd till tonåring (som utkommer lagom till "vabruari") delar han med sig av sin stora kunskap om barnmedicin, med tydliga fallbeskrivningar och gedigna insikter om både barns och föräldrars behov när barnsjukdomarna slår till.

Så här beskriver han själv vad som drivit honom att skriva boken:

Det finns mycket hälsoinformation på nätet, men all information går inte att lita på. Jag har velat skriva en insider-bok. Vad händer på akutmottagningen när man kommer in med sitt sjuka barn? Vad gör vi i vården? Hur tänker vi barnläkare kring t.ex. små barn som inte vill äta eller om barn som får många infektioner? I boken diskuterar jag också när sjuka barn kan gå tillbaka till förskolan, om det är farligt för ett barn att halta, när ska man misstänka att ens tonåring är deprimerad etc.

Genom de olika fallbeskrivningarna berättar jag om sjukdomar och problem, och vad vi i vården kan göra åt dem. Jag vill förenkla familjers kontakt med oss inom sjukvården och göra vården mer begriplig.

Det breda anslaget och de många fallbeskrivningarna gör boken både läsvärd och unik i sin genre, liksom det faktum att den inte slutar lagom till att de klassiska barnsjukdomarnas tid är förbi. Den är också funktionell till sin uppbyggnad med faktarutor och snabbguider som "Fem saker att ha hemma i medicinskåpet".

Läs också: Volante frågar doktorn

____________________________

Om boken:
Titel Barnläkarens guide: Farligt och ofarligt från nyfödd till tonåring
Författare Jonas F Ludvigsson
ISBN 978-91-89869-86-9
Recensionsdag 2019-01-29


Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser.


Kontaktpersoner

Matilda Berg
PR-, sälj- och marknadsansvarig
Matilda Berg