2024-04-18 07:22Pressmeddelande

57-åringen som växlade spår och blev konduktör

Lars Fuhre är aktuell med boken Nästa station i maj 2024.

Mitt i livet bestämmer sig Lars Fuhre, känd och uppskattad grafisk formgivare, för att byta bana. Nu kommer boken Nästa station om hans nya resa – den lika underhållande som eftertänksamma berättelsen om att försöka bli Sveriges bästa konduktör.

Efter en lång och framgångsrik karriär som grafisk formgivare tycks affärsidén ”att göra sådana uppdrag jag tycker är kul” fungera allt sämre. Men Lars Fuhre har alltid älskat att resa och träffa människor, och med mindre än tio år till pensionen bestämmer han sig för att börja ett nytt yrkesliv – hos SJ.

Nästa station tar den livserfarne men nybakade konduktören – förlåt, tågvärden – läsaren med på ett omvälvande vardagsäventyr längs järnvägarna. Det är spännande, dråpliga och ibland påfrestande möten med resenärerna. Det är klassiska järnvägsknutar, nya intryck – och otroligt ologiska förkortningar, ”SJiska” är nämligen som ett språk för sig.

”Med Lars Fuhres nyfikna blick och fingertoppskänsla – och en referensbank som sträcker sig från Marcel Proust till Rufus Wainwright – blir Nästa station en underfundig berättelse om den stora inre resan under livets andra halva”, säger bokens förläggare Johan Wirfält.

”Tåget är framtiden. Jag känner mig ung och gammal på samma gång” är författarens egen kommentar.

Tag plats, Nästa station väntar!

_________________________

Lars Fuhre: Nästa station
Utgivningsdag 2024-05-28
Recensionsdag 2024-06-11
Omslag: Sara Acedo
Foto: Emil Fagander

 

 


Ämnen: Ny bok

Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser. Man kan beskriva oss som ett bokförlag och en agentur — hos oss finns Nobelpristagare, hyllade forskare, föreläsare, tänkare och författare som vill göra skillnad. Volante driver också Gamla stans bokhandel och kulturscenen/idéstudion Stora Nygatan 7 i Gamla stan i Stockholm.


Kontaktpersoner

Matilda Berg
PR-, sälj- och marknadsansvarig
Matilda Berg
Janna Gränesjö
PR- och talaransvarig
Janna Gränesjö
Mattias Pettersson
Redaktionsansvarig
Mattias Pettersson
Johan Wirfält
Förläggare
Johan Wirfält