2019-12-17 09:18Nyheter

Spädbarnsfonden får 50 kronor per såld bok

Författaren och journalisten Lisa Bjurwalds bok BB-krisen är en av 2019 års mest omtalade reportageböckerFörfattaren och journalisten Lisa Bjurwalds bok BB-krisen är en av 2019 års mest omtalade reportageböcker

Lisa Bjurwald är journalisten som har skrivit den omtalade boken BB-krisen. Sveket vid livets början.
Nu inför jul skänker Lisa hela 50 kronor per sålt exemplar till Spädbarnsfonden. Hon berättar själv om bakgrunden till kampanjen: 

- Något som berört mig särskilt i arbetet med granskningen BB-krisen är de familjer som förlorat ett barn på grund av förlossningsvårdens misstag. Det skär i hjärtat när man tänker på de mammor och pappor runt om i landet som nu ska försöka fira jul – ibland med kvarvarande syskon, ibland ensamma – trots en ofta förlamande sorg.

Därför vill jag skänka 50 kronor per sålt exemplar av BB-krisen till Spädbarnsfonden, som finns där för de drabbade.

Från tisdag den 17 december och fram till julafton kan alla som köper ett ex skicka in sin orderbekräftelse, kvitto eller annat bevis på köp till bbkrisen@gmail.com.

Det går också bra att enkelt tagga en bild på den köpta boken + kvittot med #bbkrisen och #spädbarnsfonden på Instagram, Facebook och Twitter.

Boken finns att köpa på Akademibokhandeln och i alla svenska nätbokhandlar, som Bokus och AdLibris. Jag hoppas att denna julkampanj kan samla ihop ett inte alltför litet bidrag till Spädbarnsfondens viktiga arbete!


Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser.


Kontaktpersoner

Matilda Berg
PR-, sälj- och marknadsansvarig
Matilda Berg