2019-11-20 08:01Nyheter

Parlören till 121 språk - som inte finns

Yens Wahlgren: xenosociolingvist, kommunikatör och skribent.Yens Wahlgren: xenosociolingvist, kommunikatör och skribent.

Liftarens parlör till galaxen är en bok om 121 språk som egentligen inte finns. När den nu kommit i uppdaterad och utökad pocketutgåva inleder förlaget Volante dessutom sin mikropodd-satsning Nördlördag med några avsnitt som behandlar aspekter av boken.

Klingonska, valyriska, nyspråk, syldaviska, na’vi, lilliputianska, orkiska. Det är några av de 121 påhittade språk som den här boken handlar om. Liftarens parlör till galaxen är en upptäcktsfärd genom tid och rum, genom världar och universum som uppstått i fantasin, genom populärkultur och språknörderi. 

Det är en bok om språk från länder som inte existerar, planeter som ingen upptäckt och epoker som aldrig inträffat. Språk som talas av mytologiska varelser, av Godhet och Ondska, i en okänd framtid eller i en parallell verklighet. Men det är också språk som i allra högsta grad är levande här på jorden, tack vare nördiga lingvister, fredsälskande esperantotalare och hängivna fans. 

Två av dessa fans är dessutom engagerade Volante-medarbetare som i nystartade mikropodden Nördlördag går igång på stoff ur just LIftarens parlör till galaxen.

Författaren Yens Wahlgren bjuder också på nyskrivet material kring populärkulturella händelser på Volantes blogg, nu senast om fornnordiska svordomar i serierna Vikings och Beforeigners!

Sagt om originalupplagan: 

”En underbar liten bok” – Corren

”Oerhört initierad och inte så lite nördig” – Hallands nyheter

”Yens Wahlgrens vittomspännande och välresearchade genomgång är underhållande, lättläst och intressant” – Dagens bok

”Det är en högtidsstund att läsa Liftarens parlör till galaxen” – Skitfin kultur


Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser.


Kontaktpersoner

Matilda Berg
PR-, sälj- och marknadsansvarig
Matilda Berg