2020-02-04 07:36Nyheter

Engagerande ljudbok nu som studiecirkel!

BB-krisen har redan rönt stor uppmärksamhet. Nu blir den också studiecirkel.

Journalisten och författaren Lisa Bjurwalds stora granskning BB-krisen. Sveket vid livets början (Volante) har rönt exceptionellt stort medieintresse och dessutom lett till en rad partipolitiska budgetutfästelser.

"Årets viktigaste reportagebok 2019" (Aftonbladet) har nu kommit ut som ljudbok och släpps i pocket lagom till Internationella kvinnodagen den 8 mars 2020.

Nu finns dessutom en gedigen studiehandledning till boken, producerad av ABF som underlag för studiecirklar med fem träffar, där det ingår läsanvisningar inför de fyra första. Rubrikerna inför dessa träffar är:

- (O)trygghet för alla
- Med kroppen som insats
- Kamp för upprättelse
- Det måste bli förändring
- Detta vill vi göra nu

________________________________

Några röster om BB-krisen. Sveket vid livets början:

”BB-krisen” måste vara årets bästa reportagebok. Bjurwald har också hittat hem som författare … BB-upproret har redan börjat. Under taggar som #bbkrisen delar kvinnor med sig av förlossningshistorier, och i flera städer hålls nu BB-marscher där barnmorskor, födande och födda går ihop. Bjurwalds bok kan bli en historisk vändpunkt.”
Kajsa Ekis Ekman, Aftonbladet

”Boken är den första i sitt slag (…) tar upp en efterlängtad plats som en beskrivning av kvinnors villkor, i Sverige, i dag.”
Agnes Arpi, Göteborgs-Posten

Bjurwald spårar BB-krisen ända tillbaka till 1980-talet. (…) BB-krisen är, som Bjurwald skriver, en kris för jämställdheten och ett tecken på seglivade patriarkala strukturer.
Ulrika Kärnborg, Expressen

”Berättelserna finns, genom Lisa Bjurwalds gedigna arbete har de nu också fogats in i en journalistisk granskning som lämnar en både förtvivlad, förbluffad och ursinnig – men också med samma förlösande hopp som när metoo sprängde sig lös.”
Sara Meidell, Västerbottenskuriren

”Bjurwald gör en stor insats som sammanställer och granskar vad som gjort att det blivit så här. Boken avslutas med femton förslag på vad som kan förändras. Inte en dag för tidigt.
Journalisten

”BB-krisen, en granskning som framkallar förlossningssmärtor”
Lilian Sjölund, Hela Hälsingland


Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser.


Kontaktpersoner

Matilda Berg
PR-, sälj- och marknadsansvarig
Matilda Berg