2019-12-10 07:52Nyheter

Ekonomipristagarna och jakten på det perfekta beslutet

Ekonomipristagaren Esther Duflo (foto Alexander Mahmoud) och Richard Thaler tillsammans med Alexander Norén (foto Marco Nilsson).Ekonomipristagaren Esther Duflo (foto Alexander Mahmoud) och Richard Thaler tillsammans med Alexander Norén (foto Marco Nilsson).

Ingen annan svensk journalist har träffat så många ekonomipristagare som Alexander Norén. När han inte intervjuar pristagare runtom i världen eller står i SVT:s Nobelsändning från Stadshuset skriver han för fullt på sin nästa bok – om jakten på det perfekta beslutet och vad vi kan lära oss av Nobelpristagarna i ekonomi.

Inför årets Nobelprisutdelning har Alexander Norén gjort ett porträtt av årets mottagare av Sveriges riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels ära: Abhijit Banerjee, Esther Duflo och Michael Kremer. Den som vill lära sig mer om dessa pristagare och "deras experimentella ansats för att mildra global fattigdom" och deras forskning som "hjälper oss att bekämpa fattigdomen" kan se Alexander Noréns inslag i Vetandets värld här (25 minuter in i programmet).

Den som vill lära sig fatta bättre beslut baserat på Ekonomipristagarnas upptäckter ska förstås hålla utkik efter Alexander Noréns nästa bok, som kommer ut på Volante 2020. Ett ämne som han berörde redan i sin bok Nudge – så funkar det men nu utforskar på djupet. Missa inte heller Alexander Noréns intervju med Nobelpristagaren Richard Thaler.


Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser.


Kontaktpersoner

Matilda Berg
PR-, sälj- och marknadsansvarig
Matilda Berg