2019-12-19 09:18Nyheter

Årets digitala snackisar

Programmeraren Olga Stern och journalisten Marie Birde guidar till de fem största digitala snackisarna 2019. Deras bok Ettor och nollors hemliga liv ger sina läsare en perfekt grund att stå på i det kommande decenniet då digital knowhow och programmering med största säkerhet blir allt viktigare kompetenser. Att de dessutom gör detta på ett roligt sätt gör boken närmast världsunik.

#1 En av årets mest fascinerande nyheter var Googles bekräftande av en ”överlägsen kvantdator”. Men vad ska man tro om dem egentligen? Och vad innebär det?

#2 Det var inget storföretag utan en man i Huddinge som ligger bakom ett program som används i tio miljarder datorer och maskiner... 

#3 Moderna museets utställning ”Mud Muses” visar upp hur techvärlden och konsten smälter samman. Olga Stern och Marie Birde har med ett kapitel om det i boken.

#4 Snart nytt år – och varför inte satsa på att lära sig programmering under 2020? Men – en fråga som återkommer varje år – vilket språk ska man välja om man vill börja programmera just nu? 

#5 Vad kommer vi att se för stora genombrott gällande kod och relaterad teknologi framöver?

Läs hela artikeln här.


Om Volante

Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser.


Kontaktpersoner

Matilda Berg
PR-, sälj- och marknadsansvarig
Matilda Berg